Brăila

Un oraș istoric de pe malul Dunării

Puncte de interes turistic în împrejurimile Hotelului Saint Germain din Brăila

Hotelul nostru este situat în centrul istoric al orașului Brăila. Vei fi cazat într-o zonă sigură, liniștită, care îți va asigura un acces facil pentru de a vizita cele mai interesante locuri din orașul Brăila precum și de a cunoaște o parte din istoria orașului întemeiat în urmă cu mai bine de 700 de ani.

Hotel Saint Germain îți propune o priveliște deosebită asupra Dunării

De pe terasa hotelului nostru îți oferim o priveliște deosebită asupra fluviului Dunărea precum și a zonei Dobrogea și Insula Mare a Brăilei, care se vad la orizont. Odată ieșit din hotelul nostru vei avea parte de o plimbare plăcută pe străzile vechi și încărcate de istorie, dominate de clădiri din perioada interbelică în care au locuit armatori greci sau turci.

Istoria pe scurt a orașului Brăila

Prima atestare documentară a orașului Brăila este din anul 1368. Ars de turci la 1462, şi apoi de către Ştefan cel Mare în 1470, cucerit în anul 1540 şi transformat în „raia”, numită Ibrail, oraşul a fost stăpânit de turci timp de aproape trei secole conform manuscriselor aflate la muzeul Brăilei, Carol I. Secția de istorie a muzeului se află la doar 5 minute de mers pe jos față de hotelul nostru.

Centrul istoric al orașului Brăila

În imediata apropiere a hotelului se află Grădina Publică a orașului, o oază de verdeață și liniște în care te poți relaxa pe o bancă în timp ce admiri Dunărea. Continuând plimbarea către centrul orașului vei descoperi clădirea impozantă și inconfundabilă a Teatrului Maria Filotti, clădire care a fost, la origine, han. Prima construcție datează de la 1850, se numea Casa Rally, după numele proprietarilor, frații Ianache, Demostene și George Rally, și era un complex care cuprindea hotel, sală de teatru, restaurant, cofetărie. Frații Rally refac și modernizează construcția – arhitectul și constructorul fiind amândoi italieni – și o inaugurează în 1895.

După ce treci de clădirea teatrului descoperi strada Regala, actuala Mihai Eminescu, o strada pietonala așa cum a fost ea gândită de la sistematizarea orașului din perioada interbelică.

Faleza Dunării la Brăila

Dacă alegi, însă, să vezi Dunărea de aproape, poți să cobori înspre portul orașului Brăila, aflat la doar 3 minute de mers pe jos de hotel, care se continuă cu o minunată esplanadă unde poți admira vapoarele care trec pe Dunăre sau ambarcațiunile aflate la mal ori pescarii amatori. În continuarea falezei vei urca treptele Esplanadei Dunarii care este compusă dintr-un ansamblu deosebit de fântâni arteziene, însă, Fântâna Cinetică este cea care captează atenția și impresionează prin dimensiuni și mișcări. Fântâna cinetică este localizată în centrul civic al orașului și este printre primele monumente arhitectonice cu sistem de rotire. La vremea la care a fost construită, Fântâna cinetică din Brăila era cea mai mare fântână cinetică din România.

Parcul Monument din Brăila

Îți vei continua apoi plimbarea către Parcul Monument, un parc cu o suprafață de 60 de hectare, este unul dintre cele mai mari parcuri interioare aflat într-un oraș din România. Vei descoperi o pădure în interiorul orașului, amenajată sub formă de parc cu locuri de recreere atât pentru copii cât și pentru adulți.

Împrejurimile orașului Brăila îți pot dezvălui peisaje naturale autentice. Poti vizita, cu barca, Insula Mică a Brăilei, unde vei vedea diferite specii de păsări și animale sălbatice aflate în habitatul lor natural sau te poți relaxa în stațiunea balneoclimaterica Lacul Sărat, aflată la 10 km de hotel, renumită pentru beneficiile terapeutice ale apei sarate și a nămolului aflate în acest lac.

Parcul Național Munții Măcin

Orașul Brăila este situat în sud-estul României, în Lunca Dunarii și nordul Câmpiei Române, dar vei rămâne surprins să descoperi o zonă muntoasă aflată la doar 40 de km de hotelul nostru – în Parcul Național Munții Măcinului (cei mai vechi munți de pe teritoriul României) unde poți descoperi numeroasele vestigii istorice, săpăturile arheologice, dar în egală măsură şi vastul tezaur natural existent aici – geologic, botanic, zoologic. Poți admira în mediul lor natural, diferite specii de păsări, broaște țestoase și alte animale specifice zonei Dobrogei. Cu un peisaj aparent accesibil, Munții Măcinului sunt o provocare pentru orice pasionat de drumeții, pe diferitele etaje de vegetaţie, între 7 şi 467 m (Vârful Ţuţuiatu), vom întâlni peisaje unice de stepă la baza versanţilor, urmate de păduri cu gorun, mojdrean şi cărpiniţă, stejar pufos ajungându-se la tufişuri pe culmi şi stânci, apoi pajişti de stepă cu aspect de gol alpin. Tot aici vei putea regăsi în cea mai mare pădure de tei din Europa, însumând peste 2500 hectare.

Delta Dunării

De aici îți poți continua călătoria preț de doar 60 de km până în Rezervația biosferei Delta Dunarii, locul de vărsare al Dunării în Marea Neagră, un habitat natural impresionant, cu o varietate de păsări migratoare, peisaje sălbatice, care a fost introdusă în patrimoniul UNESCO încă din anul 1991.